Смъртта на кралица Елизабет II задейства редица секретни планове из цяла

...
Смъртта на кралица Елизабет II задейства редица секретни планове из цяла
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз Трети - чак през лятото на 2023-а?

Смъртта на кралица Елизабет II задейства редица секретни проекти из цяла Англия. Така да вземем за пример преди дни стана ясно, че в деяние е интервенция „ Еднорог “, която разкрива какво ще се случи с тленните остатъци на кралицата.

От мига на нейната кончина крал на Англия е най-големият й наследник. Той избра да бъде прочут под името крал Чарлз III, само че се счита, че той няма да бъде коронясан до идната година.

Днес Чарлз III бе разгласен публично за крал на Обединеното кралство от Съвета за унаследяване на английския трон. Церемонията по възкачването му на престола бе в двореца „ Сейнт Джеймс “.

И все пак вече е в действие интервенция „ Златен глобус “ (Operation Golden Orb). Очаква се събитието да бъде следена от милиони хора по целия свят в първата по рода си гала от повече от 70 години.

Събитието с кодовото име Operation Golden Orb е планувано от доста години и се чака да бъде по-скромно от това на коронацията на кралица Елизабет II през 1953 година

Крал Чарлз III ще бъде коронован дружно с Камила, откакто през февруари тази година починалата кралицата Елизабет II изрази желанието си Камила да бъде известна като кралица-консорт.

Според кралския протокол детайлностите за коронацията на правоприемник не се разискват авансово от почитание към ръководещия (издъхнал) монарх.

Но в този момент, след смъртта на кралицата, се изготвят значими проекти.

Според The Telegraph коронацията ще се състои напролет или лятото на идната година - в сходна времева линия като коронацията на кралицата.

Кралица Елизабет нямаше своята коронация чак една година откакто татко й крал Джордж VI умря на 6 февруари 1952 година

Коронацията на Нейно Величество се състоя на 3 юни 1953 година

Но за разлика от коронацията на кралицата, счита се, че службата на Чарлз ще бъде по-кратка, по-малка, по-евтина и по-модерна.

А източници от Букингамския замък настояват, че кралят е настоял, че церемонията ще отразява етническото разнообразие на модерна Англия.

Смята се, че описът с посетители за службата ще бъде стеснен до най-много 2000 - една четвърт от контингента през 1953 година - и също по този начин ще има по-малко членове на кралското семейство.

„ Това ще бъде една семпла, само че трогателна гала. Не бих се изненадал да видя единствено Чарлз и Камила, Кейт и Уилям и техните деца на балкона на Бъкингамския замък по-късно “, сподели източникът от Бъкингамския замък..

Междувременно забавен факт е, че Камила ще бъде първата брачна половинка на крал, която ще бъде коронясана от 1937 година

Тя ще бъде коронясана с короната от платина и диаманти, направена за коронацията на кралицата-майка - която съдържа диаманта Koh-i-Noor - „ Планината от светлина “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР